The website eshop.md is for sale!

Site-ul eshop.md este în vânzare!
Email: info@eshop.md
Pentru cei interesati in procurarea site-ului: call

     
            

              
                 

   Bună ziua dragii mei!
  Așa după cum am promis în articolul trecut, astăzi revin cu un articol nou, însa de data
 aceasta despre “Fructele de livada”.

  Aceste fructe sunt bogate în vitamine și minerale, mai ales caisele sunt bogate în betacaroten, unul dintre cei mai importanți antioxidanți, fiid foarte echilibrate din punct de vedere nutritiv. Caisele sunt o sursă naturală de vitamin A. Iar piersicele si nectarinele sunt bogate in vitamina C, betacaroten și alti antioxidanți, piersicele și nectarinele sunt exceleți pentru sănătatea pielii, a plămînilor și a sistemului digestiv. Ochii beneficiaza de asemenea de pe urma conținutului de vitamine. O nectarină proaspătă conține întreaga doza zilnica recomandata de vitamina C. Aceste fructe sunt digerate imediat și au  un efect ușor laxativ și diuretic, așa că trebuie consumate cu moderație  

  Încă o fructă bogată cu vitamine este mărul. Merele au multe întrebuințari terapeutice, conțin acid malic, care ajută la digestive și sunt bogate în pectin, o fibra solubila care contribuie la scaderea colestirolului și la tratamentul constipației și al diareei. Sunt fructe ideale pentru detoxificarea și purificarea organismului. Unele varietați sunt foarte bogate în vitamina C, ceea ce ajută la întărirea sistemului imunitar și ține la distanța răceala și gripa în sezonul rece.
  Vreau sa finalizez acest articol cu perele. Perele sunt fructe cu efect detoxifiant, care furnizează de asemenea multă energie. Fructoza de pere este mai ușor de tolerat de către diabetici decât alte zaharuri.

 Despre fructele de livadă am să vă mai scriu în publicarea următoare, iar mai jos vă las
câtevarețete care includ fructele care fac parte din familia fructe de livadă.

  • Combinații clasice:

 Pere și caise- aroma subtilă a perelor este pusă în valoare de sucul dulce și vânjos al
caiselor.Piersici și caise- acest amestec dens poate fi subțiat cu apă mineral.

  • Energizant cu pere:

 Ca remediu rapid pentru momentele in care simțiți că nivelul de energie scade,
încercați acest suc hidratant , bogat în zaharuri dulci, naturale. Este o băutură perfectă
înaintea unui antrenament fizic.

REȚETĂ
        Pentru prepararea sucului
        aveți nevoie de

2 Pere

150 g de struguri albi

1 Prună galbenă, fară semințe

3 Frunze de mentă

1 Linguriță de ulei din semințe de in

Apă minerală carbogazoasă, pentru servire.

Mod de preparare:

Se storc perele, strugurii, pruna si frunzele de mentă.

În suc se adaugă uleiul, iar deasupra se toarnă apă minerală carbogazoasă.

Analiza nutrițională pentru o porție:

Calorii : 248Kcal

Proteine : 2.7g

Carbohidrați : 57.4g

Grăsimi : 2.6 g

  Beneficii pentru sănătate:
  Perele conțin niveluri ridicate de fibre alimentare ce mențin sănătatea intenstinelor șireduc riscul
de cancer la colon. De asemenea, sunt bogate in vitamina C, care întărește imunitatea, și în cupru,
cu efect antioxidant asupra corpului. Strugurii albi au un conținut ridicat de minerale ce ajută la
reechilibrarea nivelurilor acid-alcalin din corp și restabilesc electroliții, care asigură comunicarea
dintre celule și se pot epuiza în timpul unui antrenament. De asemenea sunt fantastici în ceea ce
privește detoxifierea ficatului și a rinichilor.

  Pentru a primi un suc curat si fără spumă, pentru a păstra vitaminele fructelor vă recomandăm să folosiți Storcătoarele HUROM (cu presare la rece), pentru mai multe detalii vedeți aici: www.eshop.md
                         

   Aici închei articolul despre “Fructele de livadă” dar în scurt timp revin cu alte articole la fel de interesante și utile.